Projecte Scithos

El turisme urbà genera algunes conseqüències negatives: emissions de CO₂ i pol·lució, amuntegament, embossos, soroll i “turistificación” de la ciutat, danyant l'habitabilitat tant per a turistes com per a residents.

Mitjançant el projecte SCITHOS es pretén implementar solucions de turisme urbà de baixes emissions de carboni així com la creació d'apoderament ciutadà. Se centra en la creació de turisme urbà sostenible (d'oci i negoci) mitjançant TURISME en Ciutats Intel·ligents. Per a això, desenvolupara i implementara eines intel·ligents i tècniques de ludificació per a fer el turisme urbà més sostenible. Ajudarà els diferents actors a crear visions compartides del perfil i futur de la seua ciutat, amb l'objectiu de reduir la petjada de carboni i l'ús d'energia, incrementant l'habitabilitat i la cohesió social.

Smart City Hospitality pretén crear solucions que beneficien a la ciutat, els turistes i ciutadans centrant-se en solucions pràctiques que puguen posar-se en pràctica directament.

El projecte és finançat amb 1’2 milions € per la Comissió Europea a través de l'esquema ERA-NET (creat per a impulsar la cooperació i coordinació d'activitats d'investigació entre els Estats Membre), i es desenvoluparà des de Gener 2016 fins a desembre 2018.

PER A QUÈ?

  • Fer costat a gestors polítics en la generació de reflexions profundes sobre barreres al desenvolupament del turisme urbà sostenible i la necessitat de transició o estratègies d'adaptació mitjançant la combinació de principis turístics, eines de simulació, apps i tècniques de ludificació.
  • Donar suport a l'avaluació d'estratègies d'intervenció basada en un enfocament interactiu, recolzada en simulacions i participació, que desencadene l'aprenentatge social i un canvi de comportament, estimulant la governança participativa i la ciutadania intel·ligent.
  • Desenvolupar guies i eines així com la seua experimentació, facilitant l'aprenentatge col·laboratiu en un procés continu de revisió d'aquest enfocament personalitzable

TAMBÉ ET POT INTERESSAR

playa cabañal en Valencia
Projecte Castwater
plano de valencia
Projecte Alter Eco
La Devesa de El saler Valencia
Projecte Mitomed