Projecte Alter Eco
OBJECTIUS
- reduir la concentració de turistes en zones calentes on se supera la capacitat de càrrega, a través de la diversificació de l'oferta.
- destacar el valor de diferenciació de la destinació, reforçant la identitat i la visibilitat del Mediterrani i promovent tradició local i el patrimoni cultural comú
- millorar la coordinació d'accions entre actors públics i privats cap a la implementació de les estratègies plantejades per a crear noves oportunitats de negoci.
ACCIONS
- Les principals actuacions a desenvolupar inclouen la anàlisi de les situacions considerades com a zones calentes: recollida de dades, actualització d'indicadors vinculats amb el model de ciutat mediterrània.
- Al mateix temps, també inclouen la selecció d'itineraris alternatius que posen en valor noves zones d'atracció turística, així com la creació de grups de treball amb els actors clau, incloent comerciants, residents, serveis turístics i àrees municipals per a treballar aquestes alternatives secundats per campanyes concretes.
- D'altra banda, s'aplicaran Tics innovadores per a l'anàlisi dels moviments dels turistes i monitoratge de les actuacions i efectivitat dels nous itineraris. Finalment, les actuacions hauran de consolidar estratègies de diversificació turístiques que faciliten noves oportunitats de negoci.
PARTICIPANTS
- IVE IInstitut Valencià de l'Edificació (Conselleria d'Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori)
- Málaga City Council.
- Municipality of Genoa.
- Ca' Foscari University of Venice (UNIVE).
- City of Dubrovnik.
- Larnaca-Famagusta Districts Development Agency (ANETEL).
- Aristotle University of Thessaloniki (AUTH).
- South Aegean Region (RSA).
- The European City of Culture, Tourism and Development - Provence-Alpes-Côte d'Azur (CCTD).
- Observatory on Tourism in the European Islands (OTIE).