València ha sigut seleccionada per la Generalitat Valenciana com un de les destinacions on s'aplicarà el projecte Mitomed+ per a millorar el desenvolupament d'un turisme costaner i marítim sostenible i responsable en la àrea del Mediterrani. El projecte es basa en les següents accions:  
1.    Desenvolupament d'un sistema d'indicadors de dades turístiques per a mesurar la sostenibilitat de les activitats turístiques i els seus resultats i impactes econòmics, socials. La recollida de dades té com a propòsit tant el monitoratge d'impactes socials i mediambientals, com el benchmarking amb altres destinacions.

2.    Promoure el diàleg social entre els actors de cada destinació, mitjançant tallers, reunions i esdeveniments que aconseguisquen la màxima interacció entre experts i destinacions. 

3.    Creació de el model de Green Beach (platja verda), una eina per a les autoritats locals i els operadors de platges que ajude a prendre decisions sobre la gestió sostenible de les platges, incloent una documentació amb els criteris, avanços i guies de treball.

4.    Desenvolupament d'un model de gestió integrat de turisme de costa i marítim al Mediterrani mitjançant la capitalització dels resultats del Mitomed + i altres projectes del programa MED.

FASES

El projecte està dividit en dues fases:
1.    Prova  del conjunt de  indicadors a  través de l'eina d'avaluació de turisme sostenible, una plataforma oberta per a indicadors de dades i desenvolupament i implementació del  model Green *Beach en regions sòcies a través de dues accions pilot. La fase de prova inclou 15 destinacions, situats en quatre països diferents i cinc regions diferents : Andalusia, Catalunya, Xipre, Ístria, Toscana.

2.    Capitalitzar els  resultats principals a través de la seua integració en les polítiques regionals i l'extensió a altres regions MED i de la UE.

Des d'abril 2018, Visit València participa en la prova dels models i indicadors desenvolupat en la fase anterior del Mitomed. El test s'implementarà mitjançant una plataforma online específica per al disseny de polítiques, benchmarking i monitoratge dels resultats de les estratègies.
En el projecte participen autoritats regionals, associacions d'autoritats locals, agències de desenvolupament territorial, institucions d'educació superior i centres d'investigació, i preveu la participació de la part interessada en turisme de M & C.  La inclusió en el projecte de les dues xarxes europees NECSTouR (Xarxa de Regions Europees per a un Turisme Sostenible i Competitiu) i CRPM (Conferència de Regions Marítimes Perifèriques d'Europa) és un actiu perquè permet ampliar les activitats i portar el debat a un àmbit molt més ampli. 
 

MÉS INFORMACIÓ

TAMBÉ ET POT INTERESSAR

playa cabañal en Valencia
Projecte Castwater
Proyecto Scithos
Projecte Scithos
plano de valencia
Projecte Alter Eco