Digitalització de les Oficines de Turisme

Des de les oficines de turisme de la ciutat s’està fent un enorme esforç en matèria de digitalització per a oferir una experiència en la visita a la ciutat amb la major informació possible en els suports digitals de l’usuari, reduint així l’ús del paper. 

S’han digitalitzat tots els nostres fullets informatius i una gran part d’informació de la ciutat i de serveis turístics perquè el visitant els puga consultar directament en el seu dispositiu mòbil, enviant un correu electrònic, per missatgeria mòbil (WhatsApp) o simplement escanejant un codi QR. 

La implementació de l’eina Infotourist ens ha permés utilitzar nous suports d’informació i gestió de continguts en formats digitals: 

 

Cartelleria digital 

En les diferents pantalles de cada oficina permet la inserció d’imatges i vídeos que inspiren i informen d’activitats que es realitzen a la ciutat, a més de promocionar la marca i les activitats a la ciutat. La secció d’agenda informa d’activitats i esdeveniments que tenen lloc a València durant els dies immediats. 

pantallas informativas oficinas

 

Punts d’informació 

Són pantalles tàctils en format “autoservei” en les quals el visitant navega a través dels diferents apartats, consultant i triant la informació que després es pot remetre per a posterior consulta als seus dispositius digitals. 

Pantalla táctil oficina turismo

 

Gestors de torns 

Estableixen un sistema de torns sense cues estàtiques, que permeten una distribució física en l’espai de l’oficina, a més de mobilitat per anar consultant altres suports informatius i inspiradors de visites i activitats a la ciutat. 

Oficina de Ayuntamiento

 

Opinòmetre 

És un sistema d’enquestes digitals de valoració immediata del servei i la informació rebuda en l’oficina de turisme. Ofereix també la possibilitat d’aportar suggeriments de millora seguint amb el nostre objectiu de qualitat i millora contínua. Registrem anualment diversos milers d’enquestes amb valors mitjans superiors al quatre i mig sobre cinc i NPS (promotors de destinació) que ronden el 75%. 

Opinometro

 

Infotools 

Es tracta d’una eina de gestió del contingut digitalitzat. Ens ha permés disposar d’una àmplia base de dades d’informació en suport digital que es pot compartir amb qualsevol suport o dispositiu mòbil (telèfon, tauleta, pc …) que tinga el visitant. La informació es remet de forma personalitzada i segmentada, complint amb els interessos particulars de cada visitant i es pot consultar en qualsevol moment de la visita a la ciutat. A la informació es pot accedir a través d’un QR o a través d’un correu electrònic remés al visitant per un informador turístic de forma personalitzada. 

  • Els continguts en format digital disponibles són: 
  • Mapes i plans interactius amb anotacions sobre plànol personalitzades. 
  • Guies, documents i fullets informatius. 
  • Punts d’interés o rellevants. 
  • Rutes turístiques. 
  • Informació de notícies i esdeveniments de ciutat en format agenda. 
  • Enllaços a continguts d’interés o rellevants de la ciutat. 

A més, tots els accessos a aquestes eines comporten un registre de visitants i de les demandes d’informació realitzades que configuren unes estadístiques que són de gran utilitat per a conéixer quines informacions són més demandades i en quins formats, quantes descàrregues es realitzen i quins són els temes més sol·licitats. Aquestes dades ens permeten saber quina informació o recursos hem d’ampliar o millorar.  

Aquests registres estadístics també posen de manifest la tendència de l’augment de consum d’informació en format digital i l’estalvi en la distribució de formats en paper que ens alinea més amb els nostres objectius de sostenibilitat. 

ALTRES PROJECTES DIGITALS

plano de valencia
Digitalització: estratègia i projectes
punto utilización Valencia Card
Digitalització de la València Tourist Card
digitalización
SISVENTUR: Plataforma global de venta y distribución
sala de prensa Visit valència
Ecosistema Web: visitvalencia.com
Proyecto Scithos
Apps: Apps per a turistes i professionals
Oficina Turismo Ayuntamiento
Atenció al client omnicanal