Digitalització de les Oficines de Turisme

Des de les oficines de turisme de la ciutat s’està fent un enorme esforç en matèria de digitalització per a oferir una experiència en la visita a la ciutat amb la major informació possible en els suports digitals de l’usuari, reduint així l’ús del paper. 

S’han digitalitzat tots els nostres fullets informatius i una gran part d’informació de la ciutat i de serveis turístics perquè el visitant els puga consultar directament en el seu dispositiu mòbil, enviant un correu electrònic, per missatgeria mòbil (WhatsApp) o simplement escanejant un codi QR. 

La implementació de l’eina Infotourist ens ha permés utilitzar nous suports d’informació i gestió de continguts en formats digitals: 

 

Cartelleria digital 

En les diferents pantalles de cada oficina permet la inserció d’imatges i vídeos que inspiren i informen d’activitats que es realitzen a la ciutat, a més de promocionar la marca i les activitats a la ciutat. La secció d’agenda informa d’activitats i esdeveniments que tenen lloc a València durant els dies immediats. 

 

Punts d’informació 

Són pantalles tàctils en format “autoservei” en les quals el visitant navega a través dels diferents apartats, consultant i triant la informació que després es pot remetre per a posterior consulta als seus dispositius digitals. 

 

Gestors de torns 

Estableixen un sistema de torns sense cues estàtiques, que permeten una distribució física en l’espai de l’oficina, a més de mobilitat per anar consultant altres suports informatius i inspiradors de visites i activitats a la ciutat. 

 

Opinòmetre 

És un sistema d’enquestes digitals de valoració immediata del servei i la informació rebuda en l’oficina de turisme. Ofereix també la possibilitat d’aportar suggeriments de millora seguint amb el nostre objectiu de qualitat i millora contínua. Registrem anualment diversos milers d’enquestes amb valors mitjans superiors al quatre i mig sobre cinc i NPS (promotors de destinació) que ronden el 75%. 

 

Infotools 

Es tracta d’una eina de gestió del contingut digitalitzat. Ens ha permés disposar d’una àmplia base de dades d’informació en suport digital que es pot compartir amb qualsevol suport o dispositiu mòbil (telèfon, tauleta, pc …) que tinga el visitant. La informació es remet de forma personalitzada i segmentada, complint amb els interessos particulars de cada visitant i es pot consultar en qualsevol moment de la visita a la ciutat. A la informació es pot accedir a través d’un QR o a través d’un correu electrònic remés al visitant per un informador turístic de forma personalitzada. 

  • Els continguts en format digital disponibles són: 
  • Mapes i plans interactius amb anotacions sobre plànol personalitzades. 
  • Guies, documents i fullets informatius. 
  • Punts d’interés o rellevants. 
  • Rutes turístiques. 
  • Informació de notícies i esdeveniments de ciutat en format agenda. 
  • Enllaços a continguts d’interés o rellevants de la ciutat. 

A més, tots els accessos a aquestes eines comporten un registre de visitants i de les demandes d’informació realitzades que configuren unes estadístiques que són de gran utilitat per a conéixer quines informacions són més demandades i en quins formats, quantes descàrregues es realitzen i quins són els temes més sol·licitats. Aquestes dades ens permeten saber quina informació o recursos hem d’ampliar o millorar.  

Aquests registres estadístics també posen de manifest la tendència de l’augment de consum d’informació en format digital i l’estalvi en la distribució de formats en paper que ens alinea més amb els nostres objectius de sostenibilitat.