Digitalització de la València Tourist Card

La València Tourist Card és la targeta turística de la ciutat en suport físic que inclou el transport il·limitat en l’autobús, el metro i el tramvia, l’entrada a tots els museus i monuments municipals i descomptes especials en els principals atractius turístics de València. 

Dins del projecte de Ciutat Intel·ligent de l’Ajuntament de València, Visit València ha participat en el projecte red.es, el principal objectiu del qual és “digitalitzar la targeta turística de la ciutat (València Tourist Card) i els seus usos. S’aconsegueix així identificar el comportament del turista per la ciutat i poder millorar el contingut i l’oferta inclosa en la València Tourist Card sobre la base dels seus gustos o preferències. 

El projecte té dos fases: 

FASE 1: Digitalització de la venda de targetes i els moviments del turista amb la targeta 

Hem desenvolupat la tecnologia necessària per a millorar l’experiència del turista en la compra i recollida de la València Tourist Card, i per a saber l’ús i recorregut que fan els visitants amb la targeta per la ciutat de València. 

Aquesta tecnologia inclou els següents sistemes: 

4 punts intel·ligents (quioscos digitals) de compra, recollida i recàrrega de la València Tourist Card. 

Són quatre punts de venda, recollida de comandes en línia i recàrrega de la València Tourist Card que funcionen ininterrompudament en les oficines de turisme de l’aeroport i de l’estació de trens de Joaquín Sorolla. La resta de punts intel·ligents funcionen en l’horari d’obertura de les oficines i ajuden a reduir els temps d’espera i millorar l’experiència dels turistes. Aquests quioscos serveixen perquè els propis turistes facen de prescriptors als seus països d’origen i aquells que ja tinguen la targeta la puguen recarregar amb un descompte del 10%.  

Aquells turistes que estiguen ací, i que vulguen allargar la seua estada, també podran recarregar-la amb el mateix descompte i, fins i tot, reciclar la targeta depositant-la en les urnes situades en les nostres oficines de turisme. 

Reutilitzant o reciclant la targeta, contribueixen a disminuir l’emissió de plàstics i de components contaminants utilitzats en la seua producció. 

 

42 lectors intel·ligents de la València Tourist Card en museus i monuments de la ciutat 

Hem instal·lat 42 lectors de la València Tourist Card en tots els museus municipals i en recintes turístics com l’Oceanogràfic, el Palau de les Arts o el Museu de les Ciències. 

Aquests lectors funcionen d’una manera molt senzilla: s’aproxima la targeta al lector i en la pantalla s’indica l’activació, si està caducada o no, si ja ha sigut utilitzada o no..… perquè puga aplicar-se el descompte o la gratuïtat corresponent.  

Els lectors tenen un sistema informàtic per a la configuració i la lectura de dades estadístiques que registra totes les dades d’utilització de cadascuna de les targetes: recorreguts en transport públic, entrades a museus i monuments... Gràcies a aquestes dades anònimes, podem traure patrons de comportament del turista i així millorar la targeta i l’experiència del turista a la ciutat. 

 

FASE 2: Digitalització del suport de la targeta 

Durant 2022 la targeta física es transformarà en una targeta digital que ens permetrà accedir mitjançant un codi a l’autobús, el metro i el tramvia i a tots els museus i monuments, sense necessitat d’haver de recollir la targeta en oficines o en els punts intel·ligents ja que podrem tenir-la directament en els nostres mòbils.  

Amb la digitalització de la targeta aconseguim l’eliminació de paper, plàstics i xips, fent que la targeta siga més sostenible i contribuir a la reducció de la nostra petjada de carboni per a fer un turisme intel·ligent i sostenible.